Vaunukoppa saa uuden osan..

Seuraavaksi tein vaunukoppaan makuupussin peitto-osan. 

Ensin purkasin osat irti toisistaan. Koska kopassa oli joitakin säästettäviä osia, oli purku tehtävä huolellisesti. 

Vanu oli hyvässä kunnossa, sen halusin jatkokäyttää. Lisäksi peitto-osassa oli muovi kiinnike pompulat jotka halusin säästää myös.

Otin muutamia apukuvia itseäni varten purkuvaiheista, jotta muistaisin helpommin että mikä homma piti tehdä missäkin järjestyksessä.

Tästä kuvasta huomaa että vanu on kiinnitetty ensin päällikankaalle ja päällikankaasta lähtee tasku vanun läpi jossa on kiinnitysklipsi.

Kiinnitysklipsin taskun kiinnitin ensimmäisenä. 

Vanu oli alkuperäisessä versiossa kiinnitetty suorilla poikittais tikkauksilla. Halusin saada kuitenkin vaunuihin jotain erilaista ja kiinnitin vanun kuviolla. Kuvio ompelussa oli omat haasteensa kun oli väisteltävä jo kiinni olevaa taskua ja ryömiä Paininjalan kanssa taskun alle.

 

Lopuksi kiinnitin vielä tasku läpän ja nepit, ennen kuin kävin vetoketjujen kiinnityksen kimppuun.

Tämä kuva osoittautui ommellessa hyvin hyödylliseksi kuvaksi. Jouduin kertaalleen purkamaan, kun aloitin työn ennen kun katsoin kuvat läpi.

Olin laittanut vetoketjun väärille puolille heijastin lipareita.

Kun kiinnitin vetoketjua, otin yhden vinkkikuvan lukijoille. Kun haluat siistimpää jälkeä niin kannattaa laittaa sekä ala että ylä langan väri tarpeen mukaan. Tässä kuvassa vetoketju tarvitsee pinkkiä lankaa ja heijastin kangas valkoista.:)


Myös vuori kankaan kiinnityksessä oli omat hankaluutensa. Kerroksia oli paljon. Päällikankaan, vuorikankaan ja vetoketjun lisäksi välissä oli kaksi kerrosta heijastinkangasta. Suorat ompeleet onnistuivat hyvin, mutta kulmissa vetoketju teki paksumman kohdan eikä neulat enää kestäneet. Kun olin katkonut neljä Neulaa 10 minuutin aikana, päädyin tekemään työn loppuun vanhan aikaisin menetelmin;)😄.

Lopulta oli peittoläppä koppaan valmis ja pääsin siirtymään itse kopan pohjan purkuun:).

Ennen ja jälkeen kuvat❤

Leave a comment